Pravoslavný Vselenśký patriarch ta Papa Rymśký zaklykaly do myru na Donbasi

Patriarch Konstantynopoĺśkoji pravoslavnoji cerkvy (Vselenśký patriarch) Varfolomij I ta Papa Rymśký Francysk I zvernulysia do usich storin konfliktu v Ukrajini z zaklykom do dialohu ta povahy pryncypiv mižnarodnoho prava. Pro ce jdeťsia u spiĺnij deklaraciji lideriv cerkov, uchvalenij pid čas vizytu Francyska do Stambula.

“My zaklykajemo vsi zacikavleni storony jty šliachom dialohu ta povahy mižnarodnoho prava z metoju poklasty kraj konfliktu i dozvolyty vsim ukrajinciam žyty v harmoniji”, – jdeťsia u zvernenni.

Krim toho, providnyky dvoch najbiĺšych hilok chrystýanstva zaklykaly prypynyty nasyĺnyćke peresliduvannia chrystýan v Syriji ta Iraku z boku bojovykiv “Islamśkoji deržavy”.

Lidery rymo-katolyćkoji ta pravoslavnoji cerkov takož zaklykaly do “konstruktyvnoho dialohu z islamom na pryncypach povahy i družby”.

Jak vidomo, Francysk vidviduje Tureččynu z p’jatnyci po nediliu dlia pidtrymky vidnosyny miž predstavnykamy riznych konfesij i relihij.

Nahadajemo, 25 lystopada Papa Rymśký vystupyv u Jevroparlamenti vperše za 26 rokiv, ale ne zhadav pro podiji v Ukrajini.

 

 

Vidpovisty