V Ukrajini všanuvaly žorstoko pobytych rik tomu


Bahatotysiačný mitynh na Majdani projšov u Nič pam’jati

Prezydent Ukrajiny Petro Porošenko razom z družynoju ta hromadśkymy aktyvistamy pomolylysia u Mychajlivśkomu Zolotoverchomu sobori v centri Kýeva v “Nič pam’jati” – akciji, prysviačenij ričnyci rozhonu i žorstokoho pobyttia studentiv na Majdani Nezaležnosti, povidomliaje pres-služba hlavy deržavy.

“Ne mih ne prýty vranci z družynoju do Mychajlivśkoho soboru. Rik tomu, pislia toho jak specnazivci byly i vbyvaly myrnych studentiv na Majdani, cej Chram stav peršym prytulkom dlia postraždalych, a potim i odnym z holovnych centriv i symvoliv Revoliuciji Hidnosti. Ci podiji nazavždy zakarbuvalysia v mojemu serci “, – cytuje prezydenta ahentstvo “Interfaks”.

Akcija “Nič pam’jati”, ščo prochodyla v nič z 29 na 30 lystopada na Majdani Nezaležnosti bilia Monumentu Nezaležnosti, bula prysviačena ričnyci rozhonu studentśkoho Jevromajdanu.

Protiahom vsijeji noči na sceni pid steloju vystupaly vidomi ukrajinci z usioho svitu, predstavnyky duchovenstva, inozemni dyplomaty, dijači kuĺtury, žurnalisty, hromadśki dijači ta studenty – svidky tijeji noči. Akcija zaveršylasia zahaĺnoju rankovoju molytvoju v Mychajlivśkomu Zolotoverchomu sobori.

Vidpovisty