Na Manežnij plošči u Moskvi pid čas akciji na pidtrymku Navaĺnoho zatrymaly ukrajincia

Hromadianyna Ukrajiny Romana Nemučynskoho zatrymaly na Manežnij plošči pid čas akciji na pidtrymku brativ Oleksija ta Oleha Navaĺnych. Pro ce na svojij storinci u Facebook povidomyv rosijśký advokat ukrajinśkoji liotčyci Nadiji Savčenko Iĺja Novikov.

Advokat povidomyv, ščo 30 hrudnia na Manežnij plošči v Moskvi bulo zatrymano hromadianyna Ukrajiny i odnoho z joho blyźkych druziv Romana Nemučynśkoho.

“My hovoryly vnoči po telefonu, vin skazav, ščo joho obicialy vranci vidpustyty. Oskiĺky z inšymy, chto meni dzvonyv, tak i výšlo, ja vranci pojichav u SIZO, ne pereviryvšy, ščo z Romoju. Koly výšov – pročytav sms, ščo jomu daly 15 dib”, – povidomyv Novikov.

Takož vin povidomyv, ščo pro vse ce poinformuvav ukrajinśkoho konsula.

“JA vstyh prýichaty v Miščanśke OVS i vydzvonyty tudy ukrajinśkoho konsula, poky Roma šče buv tam. Ale čerhový major Kozičkin speršu sprobuvav brechaty meni, ščo joho vže vidvezly, potim posylav nas oboch do načaĺstva, jake vže výichalo sviatkuvaty, a v kinci schovavsia v svojij sklianci. Romu vyvely i povezly v ITT v Mnevnykach, ja vstyh perekynutysia z nym paroju sliv na chodu, peredaču vid druziv vin, načebto, otrymav”, – napysav Novikov.

Nahadajemo, vvečeri 30 hrudnia na Manežnij plošči v Moskvi zibralysia kiĺka soteń liudej, nezhodnych z vyrokom. Pizniše biĺš niž 20 z nych buly zatrymani. U centr Moskvy buly stiahnuti dodatkovi nariady pracivnykiv pravoochoronnych orhaniv.

Zhodom MVS Rosiji povidomyv, ščo na Manežnij plošči zatrymaly blyźko 100 osib, v toj že čas ZMI ozvučyly udviči biĺšu cyfru..

Vidpovisty