Tymčuk: bojovyky namahalysia prorvatysia u tyl do ukrajinśkych vijśkovych

Na Donećkomu napriamku bojovyky protiahom dvoch dib namahalysia prorvatysia v tyl pozycij ukrajinśkych vijśk. Pro ce na svojij storinci u Facebook povidomyv kerivnyk Centru vijśkovo-polityčnych doslidžeń Dmytro Tymčuk.

Zaznačajeťsia, ščo pidrozdily bojovykiv, ščo braly učasť v ostannich atakach na pozyciji ukrajinśkych vijśk v rajoni Donećkoho aeroportu, zalyšyvšy na “peredovij” prykryttia, vidijšly uhlyb svojich pozycij.

Tymčuk dodaje, ščo raniše terorysty protiahom dvoch dib namahalysia prorvatysia v tyl pozycij ukrajinśkych vijśk, do naselenoho punktu Opytne i do donećkoji kiĺcevoji dorohy, ščob prymusyty ukrajinśki vijśka do vidstupu.

“Komanduvannia rosijśko-terorystyčnych vijśk prodovžuje zoseredžuvaty na Pervomajśko-Artemivśkomu napriamku artyleriju i bronetechniku”, – nahološuje Tymčuk.

Vidznačeno prybuttia čerhovoho artylerijśkoho dyvizionu (2 batareji stvoĺnoji artyleriji (14 odynyć) i 1 batareja RSZV (6 ustanovok). A takož posylenoji bronehrupy (6 tankiv i do 20 bojovych bronemašyn (BBM). Tryvaje nakopyčennia bojeprypasiv i paĺnoho.

Protyvnyk provodyť ekstreni oboronni zachody v rajoni na pivdeń vid Debaĺcevoho. Na perednij kraj pidtiahujuťsia protytankovi zasoby, maskujeťsia bronetechnika, rozmiščujuťsia dodatkovi vohnevi zasoby.

Nahadajemo, raniše povidomlialosia, ščo v nič na 30 hrudnia terorysty, jaki orudujuť na Donbasi, tryči vidkryvaly vohoń z minometiv ta strilećkoji zbroji.

Vidpovisty