Kolyšnij kerivnyk MI-6 rozpoviv pro nebezpeku Rosiji


Džon Sojers vvažaje, ščo Rosija stanovyť zahrozu Brytaniji ta jiji sojuznykam na deržavnomu rivni

Kolyšnij holova služby zovnišnioji rozvidky Velykoji Brytaniji vvažaje, ščo Rosija počala stanovyty reaĺnu nebezpeku i London maje buty hotovym zachystyty sebe ta svojich sojuznykiv.

Ser Džon Sojers, jaký p’jať rokiv očoliuvav Sekretnu rozviduvaĺnu službu i zovsim neščodavno pišov u vidstavku, skazav v interv’ju VVS, ščo Rosija zahrožuje na deržavnomu rivni i dlia usunennia takoji zahrozy potribno zbiĺšyty oboronni vytraty.

Za slovamy sera Sojersa, rosijśka zahroza spriamovana ne tak proty Brytaniji, jak proty prylehlych krajin.

Pry ciomu vin zaklykav vyrišuvaty superečnosti, jaki vynykajuť iz Rosijeju – čerez rozšyrennia dialohu.

Bahatopoliarný svit

“(Rosija – Red.) prodovžuje nahaduvaty nam, ščo u neji je jaderna zbroja, – pidkreslyv Džon Sojers, – Jedyne, v čomu u Rosiji i Ameryky zberihajeťsia rivnisť, tak ce v jadernij zbroji. I my ne chočemo povtorennia kubynśkoji raketnoji kryzy 1962 roku, koly my opynylysia na meži jadernoji vijny. Nam neobchidno vyrišyty ce za dopomohoju rozšyrennia dialohu”.

Zajavy kolyšnioho holovy MI-6 prozvučaly na tli konfliktu miž uriadovymy sylamy i prorosijśkymy separatystamy na schodi Ukrajiny.

“Nam ne varto obmaniuvaty sebe, dumajučy, ščo Rosija jde šliachom demokratiji, bo ce ne tak, – vvažaje ser Džon. – Odna z osoblyvostej sučasnoho svitu poliahaje v tomu, ščo siohodni my žyvemo v nabahato biĺš nebezpečnomu sviti. Stabiĺnisť, jaka bula pid čas cholodnoji vijny, abo perevaha Zachodu v perši 10-20 rokiv pislia jiji zakinčennia, – vse ce zaraz zminiujeťsia”.

“Svit stav nabahato rivnišym, tak by movyty, biĺš bahatopoliarnym, i z cym pov’jazano bahato reaĺnych nebezpek”, – vvažaje kolyšnij holova rozviduvaĺnoho vidomstva.


Rosija sprostovuje zajavy pro pidtrymku bojovykiv na schodi Ukrajiny

Ser Sojers vvažaje, ščo konflikt v Ukrajini je lyše oznakoju problemy, z jakoju styknuvsia svit.

“Jevropa i Rosija ne zbyrajuťsia zlyvatysia v jedyne cile, tomu nam potribno znajty novi sposoby spivisnuvannia z Rosijeju, – zaznačaje vin. – Zaraz centrom kryzy vvažajeťsia Ukrajina, ale Ukrajina – ce lyše symptom, ce ne spravžnia problema. A spravžnia problema -ce jak nam buty z Rosijeju, jaka vidčuvaje syĺnu zahrozu na svoju adresu”.

“Diji Putina – ce diji kerivnyka, jaký vvažaje, ščo pid zahrozu postavlena joho bezpeka. I oś uže

bombarduvaĺnyky z jadernoju zbrojeju nablyžajuťsia do uzberežžia Kornuolla.”, – vidznačyv Džon Sojers.

Ščo protystavyty zahrozi?

Ser Džon takož zhadav pro neobchidnisť Brytaniji hotuvatysia do zachystu vlasnych rubeživ i terytoriji sojuznykiv, vkliučno z krajinamy Baltiji ta Centraĺnoji Jevropy.

“Nam neobchidno maty možlyvisť vporatysia z takymy rečamy, jak hibrydna vijna, taktyku jakoji Rosija zastosuvala spočatku v Krymu, a potim i na Donbasi, i nam potribno buty hotovymy do kibervijny”, – pidkreslyv ser Sojers.

“Duže važlyvo, ščob my mohly vykonaty vsi naši oboronni zobov’jazannia, i ja dumaju, ščo dlia cioho znadobyťsia dokorinno zminyty nynišniu tendenciju oboronnych vytrat, – skazav ser Džon, – Nam potribno biĺše vytračaty na oboronu i bezpeku, tomu ščo zahrozy zrosly”.

Vidpovisty