OBSIE zaklykala vladu RF znajty ta pokaraty vynnych u vbyvstvi Niemcova

Prezydent Parlamentśkoji asambleji OBSIE Illka Kanerva zaklykav rosijśku vladu do švydkoho i vsebičnoho rozsliduvannia obstavyn ubyvstva opozycionera Borysa Niemcova. Pro ce jdeťsia v joho zajavi.

“JA oburený i šokovaný zvistkoju pro vbyvstvo Borysa Niemcova. Vid imeni parlamentarijiv OBSIE ja zaklykaju rosijśku vladu rozkryty pravdu pro ce vbyvstvo i pryvesty vynnych do vidpovidaĺnosti. JA ščyro spodivajusia, ščo švydke i vsebične rozsliduvannia rozvije pobojuvannia, ščo pan Niemcov buv ubytý čerez joho polityčni pohliady ta vidvertisť u krytyci rosijśkoho uriadu, v tomu čysli joho ostanni diji v Ukrajini, a takož korupciji v krajini”, – jdeťsia v zajavi.

“Borysa Niemcova buduť pam’jataty jak prystrasnu liudynu, jaka borolasia za te, ščo vona vvažala kraščym dlia Rosiji i jiji narodu, dobre znajučy pro nebezpeku, pov’jazanu zi svojeju robotoju. JA vyslovliuju svoji spivčuttia joho rodyni, druziam i prychyĺnykam”, – zaznačyv holova PA OBSIE.

Jak povidomlialosia, zavtra v SŠA projde akcija pam’jati Niemcova ta na pidtrymku Savčenko. Mitynh vidbudeťsia o 1-j hodyni dnia 1 bereznia – v deń provedennia v Moskvi maršu “Vesna”, jaký hotuvav Niemcov.

Nahadajemo, v nič na subotu, 28 liutoho, v samomu centri Moskvy, na Velykomu Kam’janomu mostu bilia stin Kremlia bulo vbyto rosijśkoho opozycionera Borysa Niemcova. Nevidomý čotyry razy vystrilyv v polityka. Vid poraneń Niemcov pomer na misci.

Predstavnyk SK Vladimir Markin zajavyv, ščo za faktom vbyvstva porušeno kryminaĺnu spravu za dvoma stattiamy KK RF.

“Kryminaĺnu spravu porušeno holovnym slidčym upravlinniam SKR po Moskvi za stattiamy 105 KK RF “vbyvstvo” i 222 KK RF “nezakonný obih zbroji”, – skazav Markin.

Čytajte takož: Ubyvstvo Niemcova: reakcija i perši versiji slidstva.

 

 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty