RNBO rozšyryť sankciji proty Rosiji – Porošenko

RNBO nezabarom rozšyryť sankciji ščodo rosijan, jaki pryčetni do aneksiji Krymu, rozchytuvannia sytuaciji i podaĺšoji ahresiji na Donbasi. Pro ce zajavyv prezydent Petro Porošenko žurnalistam u Černihovi.

“Možu skazaty, ščo najblyžčym časom výde rišennia RNBO, jake rozšyryť sankciji stosovno okremych rosijśkych hromadian, jaki braly aktyvnu učasť v okupaciji Krymu i ahresiji proty Ukrajiny na schodi. I tam buduť zachody, jaki buduť vžyti i z pryvodu areštu okremych aktyviv, i areštu rachunkiv”, – skazav Porošenko.

Prezydent dodav, ščo taki diji vidbuvajuťsia v povnij synchronizaciji z dijamy Jevrosojuzu i SŠA, z krajinamy “Velykoji simky” z metoju koordynuvaty spysok sankcij, jaki vvodiaťsia u vidnošenni RF za ahresiju proty Ukrajiny.

Vidpovidajučy na pytannia ščodo kontroliu za rosijśkym kapitalom, Porošenko skazav: “Zvyčajno ž, vin (kontroĺ – red.) je, zvyčajno ž, kontroĺ za vykonanniam investycijnych zobov’jazań vlada bude zdijsniuvaty”.

Vin pojasnyv, ščo mova jde pro kontroĺ nad vykonanniam sociaĺnych zobov’jazań, nedopuščenniam bankrutstva pidprýemstv ta inšych napriamkach.

Nahadajemo, v sični bulo uchvaleno rišennia RNBO pro prýednannia do sankcij SŠA i JES, Švejcariji ta krajin «Velykoji simky», jaki v tomu čysli vkliučajuť taki zachody, jak zamorožuvannia rachunkiv i aktyviv fizyčnych ta jurydyčnych osib.

Krim toho, Ukrajina zaprovadyla sankciji proty 160 rosijśkych kompanij.

Vidpovisty