Rosija prodovžuje nadsylaty bojovykamy zbroju i techniku – IO

Terorysty prodovžujuť perekydaty vijśkovu techniku i posyliuvaty pozyciji. Pro ce povidomyv koordynator hrupy «Informacijný opir» Dmytro Tymčuk na storinci u mereži Facebook. 

Zokrema, ukrajinśki vijśkovi zafiksuvaly perekydannia bojovykamy pivdenno-zachidniše Horlivky čotyrioch tankiv u suprovodi dvoch vantažnych armijśkych avtomobiliv, a takož dvoch BMP-2 i odnoho BTR-70.

Takož u Petrovśkomu i Kujbyšivśkomu rajonach Donećka pomityly dvi novi minometni batareji bojovykiv (odna – 120 mm minomety, druha – 82-mm, usioho 12 odynyć).

Krim toho, rosijśko-terorystyčni vijśka naroščujuť bojovu aktyvnisť na Luhanśko-Pervomajśkomu napriamku (holovnym čynom, pidrozdily bandformuvannia «Pryzrak»)

Takož, zhidno z povidomlenniam, terorysty doukomplektovujuť formuvannia na dilianci Pervomajśk-Stachanov. Čerez Alčevśk na pivničný zachid projichala kolona z šesty BMP-1,2, dvoch BTR-80 i dvi speciaĺni avtomašyny (komandno-štabni mašyny na bazi «Uraliv»).

Jak zaznačajeťsia, protyvnyk prodovžuje vdoskonaliuvaty vohnevi pozyciji artyleriji v rajoni Čornuchyne i Alčevśka. Syly ATO zafiksuvaly vysuvannia do Stachanova šesty RSZV BM-21 «Hrad».

U povidomlenni skazano, ščo na smuzi Dokučajevśk – Stepove protyvnyk zakinčyv vysuvannia dvoch bataĺjonnych taktyčnych hrup (BTH), a takož kiĺkoch dribnych hrup (kožna čyseĺnistiu do vzvodu, perevažno iz zalyškiv bandformuvannia «Kaĺmius»). Vsioho – blyźko 1100-1200 osib pry 28 tankach i 42 od. BBM. Artyleriju na cij dilianci bojovyky vidtiahly nazad, za Starobeševe.

Jak povidomliajeťsia, na prymorśkomu napriamku sposterihajeťsia provedennia «rotaciji» bandformuvań. Častyna bojovykiv, jaki perebuvaly pivničniše Šyrokynoho, vidvedena do Novoazovśka. Zamisť nych prybula bronehruppa z trioch tankiv i čotyrioch BBM (vysunulasia do Šyrokyno), pizniše na vantaživkach perekynuly formuvannia z 70-80 osib iz minometamy i AHS.

Ukrajinśki vijśkovi vidznačajuť, ščo rosijśko-terorystyčni vijśka prodovžujuť naroščuvaty bojový potencial svojich formuvań za dopomohoju postavok materiaĺno-techničnych resursiv z terytoriji Rosiji. Mynuloji doby zafiksuvaly peremiščennia blyźko 28 transportnych odynyć (v osnovnomu čerez «pivničný» maršrut). Aktyvno prodovžujeťsia perekydannia materiaĺno-techničnych resursiv z boku Luhanśka i Lutuhynoho, a takož čerez Krasný Luč, na Debaĺceve, Stachanov i Pervomajśk.

Krim toho, tryvaje remont zaliznyčnych šliachiv miž Donećkom i Luhanśkom (zafiksovano prochodžennia «probnoho» elektropojizda), provodiaťsia roboty z naroščuvannia propusknoji zdatnosti danoji dilianky šliachu.

Jak povidomlialosia, najbiĺš hariače lyšajeťsia na Donećkomu, Luhanśkomu ta Prymorśkomu napriamkach.

Nahadajemo, 30 bereznia z večora do opivnoči terorysty 11 raziv vidkryvaly vohoń, pid obstrilamy opynylysia Sokiĺnyky, Krymśke ta Šyrokyne.

Čytajte takož: Boji za Šyrokyne: chronika podij.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty