Ukrajinśka tenisystka vperše vystupyť u čverťfinali Rolan Harros

Ukrajinśka tenisystka Elina Svitolina vperše u svojij kar’jeri zihraje v čverťfinali Vidkrytoho čempionatu Franciji z tenisu. Pro ce povidomyly ZMI.

U matči četvertoho raundu turniru Grand Slam Elina bula syĺnišoju za francuźku tenisystku Alize Korne.

Pry ciomu matč ukrajinky z francuženkoju bulo perervano u peršomu seti čerez došč: na toj moment Svitolina vela v rachunku 3:0. U pidsumku vona zdolala svoju supernyciu u dvoch setach: 6:2 i 7:6 (9).

Teper v istoryčnomu dlia sebe čverťfinali Svitolina pomiriajeťsia sylamy z imenytoju serbśkoju tenisystkoju Annoju Ivanovyč.

Pryzový fond turniru skladaje majže $16 miĺjoniv.

Charkiv’janka stala peršoju ukrajinśkoju tenisystkoju, ščo výšla v čverťfinal Rolan Harros v žinočomu odynočnomu rozriadi i lyše druhoju za istoriju Ukrajiny čverťfinalistkoju turniru Velykoho Šolomu. Do Svitolinoji u čverťfinali Vidkrytoho čempionatu SŠA hrala Kateryna Bondarenko (2009).

Za vychid u pivfinal ukrajinśka tenisystka pozmahajeťsia z čempionkoju Rolan Harros 2008 rokiv serbkoju Anoju Ivanovyč, posijanoju na turniri pid 7 nomerom.

Nahadajemo, Svitolina vže šisť raziv hrala z Anoju Ivanovyč, u tomu čysli i v druhomu koli Vidkrytoho čempionatu Franciji mynuloho roku. Prote do siohodni charkiv’janka zumila vyhraty v eks-peršoji raketky svitu lyše odyn set.

Vidpovisty