HPU: dopyt Janukovyča v režymi videokonferenciji nemožlyvý

Heneraĺna prokuratura Ukrajiny vvažaje nemožlyvym dopyt usunutoho prezydenta Viktora Janukovyča v režymi videokonferenciji, oskiĺky tak skladno pidtverdyty joho osobu.

Pro ce na bryfinhu skazav načaĺnyk upravlinnia speciaĺnych rozsliduvań Henprokuratury Serhij Horbatiuk, jakoho cytuje ahencija Ukrajinśki Novyny.

“Jakščo osoba perebuvaje na terytoriji inšoji deržavy, to diji z identyfikaciji osoby… povynni provodyťsia vidpovidnymy orhanamy cijeji deržavy. V danomu vypadku u nas nemaje pidtverdžennia ni vid samoho Janukovyča, ni vid deržavy, de vin perebuvaje, i čy možna provodyty z nym slidči diji”, – skazav pan Horbatiuk.

Aby provesty taku konferenciju, pan Janukovyč povynen z’javytysia v posoĺśki orhany Ukrajiny v Rosiji abo v pravoochoronni orhany Rosiji dlia vstanovlennia joho osoby.

Lyst z roz’jasnenniamy norm zakonodavstva napravlený advokatam pana Janukovyča, zaznačyv predstavnyk HPU.

U vidomstvi prypustyly, ščo zajava eks-prezydenta Ukrajiny pro hotovnisť davaty svidčennia v režymi videokonferenciji je piar-akcijeju.

Naperedodni ZMI pošyryly zajavu advokata Viktora Janukovyča, jaký povidomyv, ščo kolyšnij prezydent hotový davaty svidčennia ukrajinśkym slidčym i sudovym orhanam v režymi videokonferenciji.

Vidpovisty