Interpol vidmovyvsia ohološuvaty v rozšuk Saakašvili

Interpol vidmovyvsia ohološuvaty eks-prezydenta Hruziji i očiĺnyka Odeśkoji oblderžadministraciji Michejila Saakašvili v mižnarodný rozšuk. Pro ce povidomliaje pres-služba Odeśkoji ODA.

“U vidpoviď na diji, ščo robliaťsia uriadom v Tbilisi, kerivný orhan Interpolu v Lioni prýniav rišennia, ščo buď-jake peresliduvannia kolyšnioho prezydenta Hruziji Michejila Saakašvili neprypustymo, oskiĺky ce superečyť statutu Interpolu, ščo označaje najavnisť javnych oznak polityčnoho peresliduvannia”, – skazano v povidomlenni.

Jak zaznačajeťsia, vidpovidni lysty rozislani vsim nacionaĺnym biuro – členiv Interpolu.

V ODA pidkreslyly, ščo analohični rezoliuciji v mynulomu prýmaly: Jevropejśký Parlament, Rada Jevropy, inši mižnarodni avtorytetni orhanizaciji.

“Uriad Hruziji, kontroliovane najbiĺšym pryvatnym akcionerom “Hazpromu” Ivanišvili, prodovžuje v rozriz mižnarodnoji hromadśkosti i na dohodu Moskvi, parodiju sudu nad Saakašvili z obvynuvačenniam u roztrati deržavnych koštiv pry prýomi inozemnych delehacij ta vytraty na administraciju prezydenta. Nakladeno arešt na 75 kv. m. budynku, ščo naležyť Saakašvili i na 16-ričnu “Chondu” joho babusi pry ciomu. Varto nahadaty, ščo pry Saakašvili biudžet Hruziji zris u 11 raziv i krajina bula vyznana odnijeju z najbiĺš ne korumpovanych v Jevropi”, – zaznačyly v pres-službi ODA.

Nahadajemo, v liutomu 2015 roku Ukrajina vidmovylasia ekstraduvaty Saakašvili do Hruziji.

Vidpovisty