JEBRR schvalyv vydilennia Ukrajini $300 mln na postavky hazu z JES

Rada dyrektoriv Jevropejśkoho banku rekonstrukciji i rozvytku schvalyla nadannia NAK “Naftohaz Ukrajiny” kredyt u rozmiri do 300 mln dol. na zakupivliu pryrodnoho hazu na jevropejśkomu rynku dlia zapovnennia schovyšč na opaliuvaĺný sezon. Pro ce jdeťsia v povidomlenni pres-služby JEBRR.

“Cej kredyt bude sprýaty posylenniu enerhetyčnoji bezpeky Ukrajiny za rachunok dyversyfikaciji postačaĺnykiv i maršrutiv postačannia pryrodnoho hazu. Vin tisno pov’jazaný z poperednim spiĺnym proektom z NAK “Naftohaz Ukrajiny”, jaký buv pidpysaný miž JEBRR ta Ukrajinoju u 2014 roci i peredbačaje modernizaciju i remont kliučovych dilianok zachidnoji častyny mahistraĺnoho hazoprovodu “Urenhoj-Pomary-Užhorod”, ščo je odnym z kliučovych elementiv hazotransportnoji systemy Ukrajiny”, – jdeťsia v povidomlenni.

Obydva proekty majuť sprýaty reformuvanniu ukrajinśkoho hazovoho rynku, a takož podaĺšomu vprovadženniu v haluzi rynkovych pryncypiv i liberalizaciji u vidpovidnosti z najkraščoju praktykoju.

“Naš kredyt peredbačaje pidtrymku v takych kliučovych sferach, jak stvorennia dijsno nezaležnoho rehuliatora, vdoskonalennia taryfnoji metodolohiji, a takož vprovadžennia kodeksu hazovych merež. Vin takož bude sprýaty polipšenniu korporatyvnoho upravlinnia ta finansovoji stabiĺnosti “Naftohazu”, – zajavyv dyrektor JEBRR z enerhetyky ta pryrodnych resursiv Rikkardo Puliti.

Jak vidomo, JEBRR je najbiĺšym finansovym investorom v Ukrajini.

Stanom na 1 sičnia 2015 roku sukupný obsiah vydilenoho bankom finansuvannia v Ukrajini stanovyv 10,4 mlrd jevro v ramkach 344 proektiv.

Nahadajemo, JEBRR za mynulý rik zbiĺšyv obsiah investycij v Ukrajinu do €1,2 mlrd.

 

Vidpovisty