Kemeron i Merkeĺ chočuť zberehty sankciji proty Rosiji

  Image copyright
Reuters

Image caption

Kemeron i Merkeĺ zustrilyś u Bakinhemšyri

Prem’jer-ministr Velykoji Brytaniji Devid Kemeron i kancler Nimeččyny Anhela Merkeĺ vystupyly za zberežennia sankcij proty Rosiji.

“Storony pohodylysia, ščo Jevrosojuz povynen zalyšyty v syli sankciji proty Rosiji do vykonannia minśkych uhod v povnomu obsiazi”, – zajavyla pres-služba očiĺnyka brytanśkoho uriadu pislia zustriči Kemerona i Merkeĺ v hrafstvi Bakinhemšyr.

Sankciji vidnosno Rosiji buly vperše zaprovadženi v berezni 2014 pislia aneksiji Krymu, a potim posyleni čerez konflikt na Donbasi.

Rosija vidkydaje pryčetnisť do konfliktu na Donbasi i zaprovadžuje sankciji proty Zachodu u vidpoviď.

Jevropejśki lidery nahološujuť, ščo sankciji možuť buty skasovani, jakščo vsi storony buduť vykonuvaty minśki uhody.

Jak povidomliajuť, lidery krajin obhovoriuvaly ne lyše sytuaciju v Ukrajini, ale j boroťbu z bojovykamy “Islamśkoji deržavy” i okremo – sytuaciju v Syriji. Devid Kemeron šče raz naholosyv, ščo konflikt maje buty vrehuliovaný polityčnym šliachom.

Raniše brytanśký prem’jer-ministr zasudyv vijśkove vtručannia Rosiji v Syriji. Za joho slovamy, Moskva ne zavdaje udariv po bojovykam ID, a lyše dopomahaje “m’jasnykovi Asadu”. V interv’ju VVS pan Kemeron zaklykav rosijśkoho prezydenta Volodymyra Putina “zminyty kurs” i pidtrymaty zusyllia SŠA i Brytaniji v boroťbi z ID.

Rosiju neodnorazovo zvynuvačuvaly v nanesenni udariv ne po bojovykam, a po pozycijam suprotyvnykiv režymu Bašara Asada. Moskva katehoryčno vidkydaje vsi zvynuvačennia i napoliahaje, ščo udary nanosiaťsia tiĺky po bojovykam “Islamśkoji deržavy” i inšym uhrupovanniam, vyznanym terorystyčnymy.

Vidpovisty