Bojovyky u suprovodi rosijśkoho TB prodovžyly provokaciji na Donbasi – IO

Provokaciji z boku rosijśkych vijśk ta bojovykiv u zoni ATO tryvajuť odrazu na kiĺkoch diliankach. Pro ce povidomyv kordynator hrupy «Informacijný opir», nardep Dmytro Tymčuk na storinci u mereži Facebook.

«U zoni ATO tryvajuť provokaciji z boku rosijśko-terorystyčnych vijśk, vidrazu na dekiĺkoch diliankach zaznačajeťsia najavnisť u skladi hrup bojovykiv na peredniomu kraji znimaĺnych hrup rosijśkoho TB dlia fiksaciji obstrilu z boku syl ATO u razi vidkryttia vohniu u vidpoviď», – napysav Tymčuk.

Vin zaznačyv, ščo takož terorysty prodovžujuť rozvidku, v tomu čysli iz zastosuvanniam DRH, zasobiv optyko-elektronnoji ta radiotechničnoji rozvidky (zaznačena robota v efiri vidpovidnych zasobiv radiotechničnoji rozvidky protyvnyka jak z okupovanoji terytoriji, tak i z terytoriji RF v interesach uhrupovannia bojovykiv).

«Protiahom ostannich dib bojovyky neodnorazovo vidkryvaly vohoń zi strilećkoji zbroji (rajon n.p. Šumy, Majorśk, na schid vid selyšča Zajceve, pivničniše Starohnativky i pivdenniše Popasnoji), a takož zi stankovych hranatometiv na dekiĺkoch diliankach (u rajoni DAP, n.p. Pisky i Opytne)», – naholosyv rečnyk IO.

Vodnočas vin povidomyv, ščo sposterihajeťsia postupove vidvedennia artyleriji z peredovych pozycij uhlyb terytoriji bojovykiv, ale na nyzci dilianok častyna jiji povertajeťsia pereformatovanoju ta doukomplektovanoju.

Jak povidomlialosia, 30 žovtnia vnaslidok obstrilu Piskiv zahynuv odyn ukrajinśký vijśkový.

Vidpovisty