Kabmin vyznačyv, koly v Ukrajini projde tender na 4G-častoty

Tender na 4G-častoty bude provedeno u hrudni 2017r. Vidpovidne rozporiadžennia №1232 vid 11 lystopada opublikovane na sajti uriadu.

Kabinet ministriv Ukrajiny zatverdyv plan zachodiv ščodo vprovadžennia systemy ruchomoho zv’jazku četvertoho pokolinnia 4G.

Zhidno z rozporiadženniam, do kincia roku maje buty zatverdženo technične zavdannia na vykonannia naukovo-doslidnoji roboty ščodo zachodiv z vprovadžennia 4G, a takož povynna buty vidibrana inozemna kompanija-konsuĺtant, jaka provede doslidžennia. Vidborom konsuĺtanta buduť zajmatysia sub’jekty rynku telekomunikacij. Ukladennia dohovoru zaplanovano na hrudeń. Na zdijsnennia naukovo-doslidnoji roboty, zhidno z planom, ščo vidvodyťsia period z hrudnia potočnoho do lystopada nastupnoho roku. Dali peredbačena zakonodavča robota, zokrema vnesennia v zakonodavstvo poniať “refarminh” i “technolohična nejtraĺnisť” i zabezpečennia zastosuvannia procedur dlia vydilennia, rozpodil i korystuvannia RČR na ob’jektyvnoju, proporcijnoji i prozorij osnovi (zaplanovano na liutý 2017 roku). Pislia cioho majuť buty vneseni zminy u Nacionaĺnu tablyciu radiočastot i plan vykorystannia radiočastot.

U toj že čas u period z lystopada potočnoho roku po červeń 2017 roku maje buty zatverdženo i vykonano plan po zviĺnenniu častot v diapazoni 790-862 MHc vid radioelektronnych zasobiv radiomovnoji služby (telebačennia) dlia vprovadžennia na nych technolohiji LTE. Na červeń 2017 roku takož zaplanovane vyviĺnennia častot v diapazoni 694-790 MHc i vžyttia zachodiv ščodo zabezpečennia elektromahnitnoji sumisnosti ta spiĺnoji roboty radioelektronnych zasobiv speciaĺnych korystuvačiv ta zahaĺnych korystuvačiv technolohiji LTE.

Na hrudeń 2017 roku uriad zaplanuvav provedennia refarminhu (pererozpodilu častot) i vprovadžennia technolohičnoji nejtraĺnosti na osnovi specyfikacij 3GPP.

“Zabezpečyty nadannia sub’jektam rynku telekomunikacij na konkurentnij osnovi zhidno z zakonom prava na korystuvannia radiočastotnym resursom Ukrajiny z vykorystanniam radiotechnolohiji LTE, v tomu čysli paketamy v riznych diapazonach, zokrema šliachom provedennia tenderu, peremožciamy jakoho buduť vyznačatysia učasnyky, jaki vykonaly vsi umovy ta zaproponuvaly najvyšču cinu za vidpovidnu smuhu v hrudni 2017 roku”, – jdeťsia v povidomlenni.

Nahadajemo, 18 serpnia 2015 roku NKRZI poperednio schvalyla proekt planu vprovadžennia 4G i napravyla joho na uzhodžennia v visim deržorhaniv. 22 veresnia rehuliator zatverdyv uzhodžený dokument i počav hotuvaty joho do peredači v Kabmin.

Jak povidomlialosia, u lypni buv vydaný ukaz prezydenta, zhidno z jakym vprovadžennia standartiv zv’jazku četvertoho pokolinnia peredbačajeťsia v 2017 roci.

Zv’jazok 4G (vid anhl. fourth generation – četverte pokolinnia – ce pokolinnia mobiĺnoho zv’jazku z pidvyščenymy vymohamy do nioho. Ideťsia pro perspektyvni technolohiji, ščo dozvoliajuť zdijsniuvaty peredaču danych zi švydkistiu, ščo perevyščuje 100 Mbit/s-ruchomym i 1 Hbit/z – stacionarnym abonentam.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty