Misija ENEMO opryliudnyla zvit ščodo vyboriv u Mariupoli ta Krasnoarmijśku

Za ocinkoju misiji mižnarodnych sposterihačiv ENEMO, holosuvannia v Mariupoli i Krasnoarmijśku 29 lystopada vidbulosia vidpovidno do zakonodavstva i bez zryviv. Pro ce jdeťsia u zviti misiji ENEMO, pošyrenomu v ponedilok.

“Holosuvannia v Mariupoli i Krasnoarmijśku bulo perevažno vporiadkovanym, projšlo vidpovidno do zakonu i bez zryviv”, – skazano v teksti.

Mižnarodni sposterihači takož pidkresliujuť, ščo javka vyborciv na moment zakryttia diĺnyć bula “vyšče serednioji javky v druhomu turi holosuvannia na miscevych vyborach”, ščo vkazuje na zacikavlenisť vyborciv.

Ščo stosujeťsia sytuaciji v vyborčych komisijach, to, jak zaznačajuť u ENEMO, vysoký riveń zamin členiv TVK i DVK, v dejakych vypadkach naviť naperedodni holosuvannia, “vyklykav nevpevnenisť i zatrymku v roboti členiv komisij”.

“Na biĺšosti vidvidanych DVK bula vidsutnia informacija pro proceduru holosuvannia i kandydatach … Nečitkisť položeń zakonu pro miscevi vybory ta administratyvnomu rozpodili pryvela do zbihu mež vyborčych okruhiv na diĺnyciach”, – vkazaly na nedoliky vyboriv v ENEMO.

ENEMO zoseredyla 3 ​​komandy dovhostrokovych sposterihačiv z metoju sposterežennia za procesom vidkryttia, holosuvanniam, pidrachunkom holosiv i pidbyttiam pidsumkiv v Mariupoli i Krasnoarmijśku. Komandy sposterihačiv stežyly za vidkryttiam 3 vyborčych diĺnyć, holosuvanniam na 40 vyborčych diĺnyciach, zakryttiam 2 dilianok i robotoju miśkych TVK.

Jak povidomlialosia, u CVK nazvaly točnu javku na vyborach u Mariupoli ta Krasnoarmijśku.

Nahadajemo, 29 lystopada v Mariupoli ta Krasnoarmijśku vidbulosia holosuvannia na vyborach deputativ miśkych rad i meriv.

Vidpovisty