Ruslan Horový: moja knyžka

 :   -   Image copyright
Ruslan Gorovyi

“Kazky na nič” – ce knyžka, ščo počalasia iz Facebook, rozpovidaje jiji avtor Ruslan Horový.

Zbirka opovidań pro myr i vijnu uvijšla do ciohoričnych dovhych spyskiv Knyhy roku VVS.

Pro te, de beruťsia siužety joho napivreaĺnych-napivmahičnych opovidań, i te, ščo je najholovnišoju nahorodoju dlia pyśmennyka, pan Horový rozpoviv u interv’ju VVS Ukrajina.

VVS Ukrajina: Rozkažiť kiĺkoma rečenniamy pro svoju knyhu – “Kazky na nič”?

Ruslan Horový: “Kazky na nič” – ce zriz toho, ščo vidbuvalosia z namy za ostanni pivtora roky. Te, ščo bulo v našij krajini, te, ščo nas turbuvalo, i osobysto mene. Ce, možna skazaty, vytrymka z toho, ščo vidbuvalosia v Ukrajini.

Ce i pro vijnu, ce j pro myr, i pro liudej. Pro te, ščo vidbuvalosia navkolo nas. JA namahavsia jakoś refleksuvaty z cioho pryvodu, i vono tak pysalosia.

Rič u tim, ščo cia knyžka počynalasia jak “Kazky na nič” u Facebook. Tobto v odyn prekrasný moment ja napysav peršu kazku, taku refleksiju na te, ščo vidbuvalosia. I pišov velyký vidhuk. I ja počav pysaty u Facebook ščodnia – jakiś opovidannia čy prosto te, ščo mene turbuvalo, jakiś dumky vholos. I tak počavsia cej proekt.

Vin tryvav rik – ja pysav ščodnia. U mene bulo naviť biĺše informaciji, i ja mih pysaty častiše, ale sam sebe obmežyv po odnij takij istoriji v deń.

Čerez rik ja vže stav pysaty jak vdasťsia – raz u dva dni čy raz u try dni, ale “Kazky na nič” z’javliajuťsia u Facebook i do cioho času.

VVS Ukrajina: To, vychodyť, ce knyžka, ščo počalasia iz Facebook?

R.H.: Tak, absoliutno.

VVS Ukrajina: Vy napysaly u Facebook nabahato biĺše istorij, niž uvijšlo do zbirky. Jak vony vidbyralysia?

Vidpovisty