U KMDA pojasnyly, čomu vidkryly Chreščatyk dlia transportu u vychidni

U KMDA pojasnyly vidkryttia Chreščatyka dlia transportu na vychidnych tym, ščo v ostanni kiĺka rokiv najbiĺšu kiĺkisť ochočych pobuvaty na prohulianci u vychidni ta sviatkovi dni prýmajuť i inši vulyci stolyci, a ne tiĺky Chreščatyk. Pro ce jdeťsia v povidomlenni departamentu transportnoji infrastruktury KMDA u Facebook.

“Departament transportnoji infrastruktury otrymuje bahato propozycij vid kýan ščodo možlyvosti perenapravlennia osnovnych pišochidnych turystyčnych maršrutiv do najbiĺš zatrebuvanych v ostanni rokiyvulyć ta majdančykiv, de prochodiať najbiĺši za rozmachom sviata ta de istoryčni pam’jatky roztašovani u pišij dostupnosti. Same Podil, Kontraktova plošča, Naberežna Dnipra, Mychajlivśka ta Sofiivśka plošči v ostanni kiĺka rokiv prýmajuť najbiĺši sviata ta najbiĺšu kiĺkisť bažajučych tam pobuvaty jak u vychidni, tak i u sviatkovi dni”, – skazano v povidomlenni.

U meriji pojasniujuť, ščo avtomobiĺný transport tam maje menše miscia dlia projizdu, oskiĺky posyliujeťsia tranzytný transportný potik i pohiršujeťsia zručnisť pišochidnych ekskursij ta projizdu turystyčnych avtobusiv.

Takož KMDA za rekomendacijeju Deržsanepidslužby stolyci vyvčaje možlyvisť zmenšyty riveń ekolohičnoho navantažennia na vulyci centraĺnoji častyny mista. “Vže davno jiji eksperty b’juť tryvohu z pryvodu perevyščennia rivnia SO i SO2 na vulyci Chreščatyk u zv’jazku z nerivnomirnym transportnym navantaženniam i aktyvno napoliahajuť na nebezpeci dlia prohulianok liudej v cij zoni. Ideja vidkryty ostanniu častynu Chreščatyka dlia projizdu maje pid soboju hrunt značnoho pokraščennia jak sanitarnych pokaznykiv skladu povitria na vul. Chreščatyk, tak i pokaznykiv navantažennia na transportnu infrastrukturu v istoryčnomu centri Kýeva v cilomu”, – skazano v povidomlenni.

U KMDA povidomliajuť, ščo dociĺnisť vidkryttia Chreščatyka dlia projizdu vyvčajeťsia v tomu čysli i metodom praktyčnoho doslidžennia zmin zahaĺnomiśkoho transportnoho potoku u razi vprovadžennia takoho rišennia.

“Tym biĺše, ščo u razi potreby mista provesty same na Chreščatyku jaki-nebuď zachody, tymčasovo obmežyty tam ruch ne predstavliaje problemy i nadasť vsim bažajučym možlyvisť pišoji prohulianky v ci dni”, – dodajuť v meriji.

Raniše departament transportnoji infrastruktury povidomyv, ščo v Kýevi z 13 liutoho ne buduť perekryvaty Chreščatyk na vychidnych. Na moment publikaciji vyščevykladenych pojasneń ce povidomlennia vže bulo vydalene.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty