Bojkotuvaty Jevro-2012 hotovi j uriadovci Čechiji

Za joho slovamy, «represiji» proty neji vyklykajuť zanepokojennia. «Jakščo cia sytuacija ne zminyťsia, vynykaje zakonne pytannia, čy bratymu učasť jak prem’jer i člen uriadu v zachodach futboĺnoho čempionatu v Ukrajini», – zajavyv vin u vidpoviď na zapytannia čeśkoho internet-vydannia Aktuálně.cz.

Ministr zakordonnych sprav Čechiji Karel Švarcenberg zajavyv tomu ž vydanniu, ščo rozdiliaje dva momenty: z odnoho boku, vin vvažaje, ščo neobchidno utrymuvaty vidnosyny z Ukrajinoju i jiji predstavnykamy ta namahatysia perekonuvaty jich, «ščo toj šliach, na jaký vony staly, ne najkraščý»; iz inšoho ž boku – «litaty do Ukrajiny za rozvahamy ne obov’jazkovo», zajavyv ministr.

A ministr oborony Čechiji Aleksandr Vondra vyslovyvsia za odnoznačný bojkot matčiv čempionatu Jevropy z futbolu, jaki vidbuvatymuťsia v Ukrajini, v razi, jakščo Julija Tymošenko šče zalyšatymeťsia v uv’jaznenni, povidomliaje vydannia.

Nahadajemo, nyzka jevropejśkych vysokoposadovciv oholosyla pro bojkot peršosti z futbolu Jevrokomisiji Žoze Manuel Barrozu, a takož komisar JES z pytań justyciji Vivian Redinh.

Nimećki ZMI povidomlialy, ščo Kancler Nimeččyny Angela Merkeĺ rozmirkovuje nad “polityčnym bojkotom” Jevro-2012 v Ukrajini, jakščo do počatku čempionatu ne bude zviĺneno Tymošenko.

Natomisť MZS Ukrajiny zvynuvatylo Nimeččynu v zastosuvanni ščodo Kýeva “taktyky časiv cholodnoji vijny” u zv’jazku z povidomlenniamy pro te, ščo nimećki oficijni osoby možuť vidmovytysia vid vidviduvannia matčiv futboĺnoho čempionatu Jevropy, jaký vidbudeťsia v Ukrajini i Poĺšči.

Krim cioho, prezydent Čechiji Vaclav Klaus skasuvav vizyt do Ukrajiny. Vin mav vziaty učasť u samiti lideriv krajin Centraĺnoji Jevropy v Krymu v seredyni travnia.

Vidpovisty