Posol Nimeččyny: Merkeĺ spodivajeťsia, ščo ukrajinśka vlada zrozumije problemy i vyrišyť jich

Komentujučy možlyvisť bojkotu Evro-2012 z boku nimećkych čynovnykiv, posol utočnyv, ščo “pani Merkeĺ vyrišyť ce v ostanniu chvylynu”.

“JA vychodžu z toho, ščo vona ne prýide na poperedni, na vidbirkovi, ihry, ale jakščo nimećka komanda projde vpered, to vona švydko prýme rišennia“, – utočnyv vin.

Pry ciomu Hajmziot vidkynuv zvynuvačennia dejakych čynovnykiv, ščo Nimeččyna i jiji kancler dijuť u vlasnych interesach.

“Oskiĺky ja vže buv i poslom v Moskvi, to možu na ce dyvytysia tiĺky z pevnoju posmiškoju, ščo Nimeččyna dije v interesach inšych. Ce hovoriať liudy, jaki ne bačať, ščo Nimeččyna maje vlasni interesy, i do jiji interesiv jakraz naležyť Ukrajina, nablyžennia jiji do Jevropejśkoho Sojuzu”, – zajavyv vin.

“Vony nedoociniujuť takož i pani Merkeĺ, jaka dosyť cholodný polityk, racionaĺný polityk, i jaka bačyť problemy, analizuje i jich vyrišuje. Tut jakraz isnuje nadija, z boku pani Merkeĺ, ščo ukrajinśka vlada takož zrozumije problemy i pobačyť jich, i vona jich vyrišyť”, – zaznačyv Hajmziot.

Pry ciomu vin dodav, ščo naviť nimećki vbolivaĺnyky, jaki prýiduť v Ukrajinu ne je apolityčnymy.

“Zvyčajno, vony chočuť rozdilyty futbol i polityku, ale koly ja buvaju v Nimeččyni, mene zapytujuť pro Charkiv i pro tu uv’jaznenu, jaka tam perebuvaje”, – utočnyv vin.

Nahadajemo, za danymy Deutsche Welle, vidomo, ščo Merkeĺ maje namir vidvidaty matči u Poĺšči.

Vidpovisty