Vsesvitni orhanizaciji vydavciv ta redaktoriv zaklykaly pidtrymaty svobodu presy v Ukrajini

Taký zaklyk orhanizaciji ozvučyly na tli pobojuvań z pryvodu stanu demokratiji v krajini, nahološujeťsia v spiĺnomu povidomlenni orhanizacij.

U lysti do členiv WAN-IFRA, prezydent orhanizaciji Džejkob Meťju zaklykav mižnarodne spivtovarystvo ZMI pokazaty svoju solidarnisť z nezaležnoju presoju v Ukrajini.

Vin nahadav, ščo v Kýevi 2-5 veresnia 2012 roku vidbudeťsia Vsesvitnij hazetný konhres, Vsesvitnij forum redaktoriv ta Info Services Expo 2012.

U zv’jazku z tym, ščo dejaki jevropejśki lidery majuť namir bojkotuvaty matči jevropejśkoho čempionatu z futbolu v Ukrajini, v WAN-IFRA zadumalysia čy dorečno pryvodyty svoji ščorični zustriči v Kýevi.

“My zbyrajemosia do Kýeva, ščob stojaty v znak solidarnosti z miscevoju nezaležnoju presoju, jaka boreťsia ščodnia pid velykym tyskom, často poodynci”, – skazav Meťju.

“Šliachom provedennia našych zachodiv u Kýevi, my nadamo jim možlyvisť podilytysia svojim dosvidom z mižnarodnym spivtovarystvom hazetiariv, ščo dozvolyť jim otrymaty vyhodu z kraščoji mižnarodnoji praktyky, možlyvisť navčannia, i zaproponuvaty moraĺnu pidtrymku”, – skazav vin.

Prezydent WAN-IFRA zaznačyv, ščo provedennia cych zachodiv v Ukrajini “vidkryvaje možlyvosti dlia vzajemodiji z orhanamy vlady i pryvernennia uvahy svitovoji hromadśkosti do problem”.

“Z cych ta inšych pryčyn, ja chotiv by zaprosyty vas prýednatysia do nas v Kýevi, i ne tiĺky otrymaty korysť z prezentacij i spilkuvannia, ale dodaty svij holos do tych holosiv, jaki vidstojujuť svobodu presy v krajini”, – jdeťsia v lysti Meťju.

Nahadajemo, u ščoričnomu rejtynhu svobody presy mižnarodnoji pravozachysnoji orhanizaciji Freedom House Ukrajina opustylasia na 9 pozycij.

Čytajte takož: “Ukrajinśký tyždeń” otrymav premiju “Viĺna presa Schidnoji Jevropy – 2012”

Vidpovisty