Ĺvivščyna za 3,5 roky otrymala na remont dorih 1,5 mlrd hrn, a Doneččyna lyše v ciomu roci

Žytomyrśka oblasť za try z polovynoju roky otrymala  na remont dorih  478 mln hrn, a Donećka tiĺky za peršych sim misiaciv nynišnioho – blyźko miĺjarda. Prytomu  ščo dorih na Žytomyrščyni na 500 km biĺše, pyšuť avtory.

Pry ciomu, zaznačajuť vony, Jevro-2012 tut ničoho osoblyvo ne vyrišuje. Dlia porivniannia: Ĺvivśka oblasť za try z polovynoju roky – 1,5 mlrd hrn.

«Provedený futboĺný forum biĺše cikavý z inšoho pohliadu: «Jakščo je biudžet, joho treba vytratyty», – nahološujuť žunalisty.

Pry ciomu remont dorih často zaležyť vid toho, čy jizdiať po nych vysokoposadovci.

Tak, pryklad – trasa Kýiv-Ovruč. «Malo ne ščomisiacia deržava vydiliala hroši na remont cijeji rozbytoji dorohy v žytomyrśku hlybynku. Potim z’jasuvalosia, ščo koly  sklasty vsi dilianky, jaki «zaznaly» finansuvannia, to z nych výde odyn velyký šmatok: iz Kýeva do povorotu na prezydentśke «Sucholuččia». A potim lisamy priamo do zajmanščyny. Tak 144 mln hrn i pišlo», pyšuť avtory.

«Teper znajomi ovručany mrijuť, ščob šče jakaś VIP-baza z’javylasia v mežach mista. Bo zaraz u stolyciu dovodyťsia dobyratysia kružnym šliachom», – dodajuť vony.

Abo ž – smt Novoarchanheĺśk Kirovohradśkoji oblasti – za dva roky deržava vklala v trasu bilia cioho ne najbiĺšoho centru Ukrajiny 190 mln hrn. A v seli Syńkiv Ternopiĺśkoji oblasti tiĺky nynišnioho roku na analohični roboty vytratyly 63 mln.

«Prosto v odnomu naselenomu punkti narodyvsia kerivnyk «Ukravtodoru» Volodymyr Demiškan, a v inšomu – Dmytro Firtaš. A dali, jak kažuť, karta sama pide», – zaznačajuť žurnalisty.

Čytajte takož: Remont dorih po-ukrajinśky: pokraščennia dlia obranych za narodni hroši

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty