Ekspert: opozycija šče ne maje spiĺnoho planu dij, a Jaceniuk vže bačyť sebe prezydentom

Politoloh Viktor Neboženko zaznačaje, ščo narazi nazyvaty Jaceniuka liderom opozyciji ne varto.

«Poky vin lider svojeji frakciji. Hovoryty pro lidera opozyciji ne dovodyťsia. Za try misiaci opozycija tak i ne dobylasia ob’jednannia opozycijnych syl v Radi. Tak i ne majuť spiĺnoho planu dij. A cioho nemaje, bo nemaje lidera, jakoho b vyznačaly vsi opozycijni zahony. Tomu my šče dovho budemo bačyty chaotyčni diji miž riznymy zahonamy opozyciji, jaki buduť duže dratuvaty ukrajinśku hromadśku dumku», – vvažaje ekspert.

Neboženko vvažaje, ščo Jaceniuk «bojiťsia rostu svoho avtorytetu, bo bojiťsia donećkych».

«Popry ce vin zvyčajno bačyť sebe prezydentom. Vin choče dotiahnuty do 2015 roku, a potim vse rivno bude vydno, ščo vin matyme biĺšý za inšych rejtynh i sprobuje vmovyty i UDAR, i Tiahnyboka vidaty holosy na joho korysť. Ale treba ščoś viddavaty vzamin», – vvažaje politoloh.

V ocinci prahneń Jaceniuka z Neboženkom pohodžujeťsia dyrektor polityko-pravovych prohram Centru Razumkova Jurij Jakymenko.

«Vin jak polityk, jaký maje bačennia svojich perspektyv i značni polityčni ambiciji zvyčajno bačyť sebe i kandydatom v prezydenty, i prezydentom. Pytannia tiĺky v tomu koly. Na danomu etapi vin vystupyv iniciatorom toho, ščo ob’jednana opozycija prýniala rišennia pro vysuvannia Tymošenko jak jedynoho kandydata vid opozyciji na prezydentśkych vyborach na 2015 rik. Ce bula joho iniciatyva. V cych umovach vin svidomý toho, ščo cej faktor dije i ščo peremoha opozyciji zaležyť vid toho, jak vona jtyme na vybory, čy ne povtoryť pomylok 2010 roku», – zajavyv vin.

Vidpovisty