Janukovyč choče "spiĺný rozšuk" iz SND

Zhidno z dokumentom, pravoochoronni orhany Ukrajiny zmožuť spivpraciuvaty z vidpovidnymy orhanamy inšych deržav – učasnyć dohovoru, zokrema, dlia rozšuku osib, ščo perechovujuťsia na terytoriji cych krajin vid slidstva abo uchyliajuťsia vid vykonannia rišennia sudu, a takož dlia rozšuku znyklych bezvisty toščo.

V svoju čerhu, pravoochoronni orhany krajin-pidpysantiv zmožuť provadyty analohičnu dijaĺnisť na ukrajinśkij terytoriji.

Zhidno z dohovorom, centralizovaný bank danych mižnarodnoho rozšuku stvoreno v Ministerstvi vnutrišnich sprav Rosijśkoji Federaciji.

Siohodni učasnykamy dohovoru je 9 krajin: Azerbajdžan, Biloruś, Virmenija, Kazachstan, Kyrhyzija, Moldova, Rosija, Tadžykystan, Uzbekystan. Dosi ne prýednuvalyś do dohovoru Ukrajina ta Turkmenija.

Jak vidomo, 2005 roku, pislia Pomarančevoji revoliuciji, do Rosiji výichala nyzka ukrajinśkych čynovnykiv, ščo staly fihurantamy kryminaĺnych sprav v Ukrajini. Žodnoho z nych RF na zapyt ukrajinśkych pravoochoronnych orhaniv ne vydala, posylajučyś na vidsutnisť vidpovidnych uhod. 

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty