Jevrokomisija opryliudnyla zajavu pered zaprovadženniam ZVT miž Ukrajinoju ta JES

Iz 1 sičnia Jevrosojuz i Ukrajina počnuť zastosovuvaty uhodu pro pohlyblenu i vseosiažnu zonu viĺnoji torhivli (DCFTA), jaka je častynoju uhody pro asociaciju JES-Ukrajina, pidpysanoji v červni 2014 roku. Pro ce jdeťsia v komiunike Jevrokomisiji, pošyrenomu v četver u Briusseli.

U dokumenti utočniujeťsia, ščo polityčna častyna uhody pro asociaciju vže vstupyla v sylu v lystopadi 2014 roku.

“Zastosuvannia DCFTA uhody JES-Ukrajina pro asociaciju je važlyvoju vichoju u dvostoronnich vidnosynach, tak jak ce proponuje novi ekonomični vyhody dlia oboch storin. Ukrajinśki pidprýemstva otrymujuť stabiĺný i peredbačuvaný preferencijný dostup na najbiĺšý rynok u sviti z 500 mln klijentiv, v toj čas jak pidprýemstva JES zmožuť otrymaty vyhodu z biĺš lehkoho dostupu na ukrajinśký rynok i buduvaty novi vidnosyny z ukrajinśkymy postačaĺnykamy i partneramy po spivpraci “, – nahološujeťsia v povidomlenni JEK.

Za tverdženniam Jevrokomisiji, ce takož poslužyť na korysť ukrajinśkym hromadianam, oskiĺky vony otrymajuť šyršý dostup do produkciji vysokoji jakosti, a posylennia konkurenciji ta znyžennia importnych taryfiv povynno pryvesty do biĺš nyźkych cin.

Krim toho, nablyženniam do zakonodavstva JES u takych oblastiach, jak konkurencija, deržavni zakupivli ta zachyst prav intelektuaĺnoji vlasnosti, uhoda sprýatyme modernizaciji ta dyversyfikaciji ekonomiky Ukrajiny i stvoryť dodatkovi stymuly dlia reform, zokrema, po boroťbi proty korupciji, nahološujeťsia v komiunike.

DCFTA, takym čynom, daje možlyvisť Ukrajini polipšyty dilový klimat i zalučyty inozemni investyciji, dopomahaje jij intehruvatysia u svitovu ekonomiku, vvažajuť u Briusseli.

“Nabuttia čynnosti cijeji torhovoji zony 1 sičnia 2016 stvoriuje unikaĺni možlyvosti dlia Ukrajiny, ščob stabilizuvaty, dyversyfikuvaty i rozvyvaty svoju ekonomiku na blaho vsich jiji hromadian” – zajavyla z cioho pryvodu člen Erokomissii z torhivli Sesilija Maĺmstrem.

Pry ciomu vona dodala, ščo cia zmina “ne vidbudeťsia protiahom noči, ce vymahaje roboty ta investycij”.

Čytajte takož: U Briusseli rozvinčaly šisť rosijśkych mifiv pro ZVT miž Ukrajinoju ta JES

Nahadajemo, prezydent RF Vladimir Putin svojim ukazom rozirvav uhodu pro zonu viĺnoji torhivli miž Ukrajinoju ta Rosijiju z 1 sičnia 2016 roku. Ce stalosia pislia toho, jak Jevrosojuz zaveršyv usi procedury dlia zapusku zony viĺnoji torhivli z Ukrajinoju 1 sičnia 2016 roku.

Vidkryty vsi posylannia u tabach: [1 – 3]

Vidpovisty