Konsul Ukrajiny zmih zustritysia z divčynoju, jaka perebuvala poruč z Niemcovym pid čas ubyvstva – ZMI

Konsul Ukrajiny v Moskvi Hennadij Breskalenko ne zmih zustrityś z 23-ričnoju Hannoju Duryćkoju, koly prybuv do SK RF. Pro ce vin zajavyv žurnalistam.

Za joho slovamy, Duryćka u statusi svidka maje pravo pokynuty meži Rosiji, oskiĺky ne je jiji hromadiankoju.

«Oskiĺky Duryćka perebuvaje v statusi svidka, vona može bezpereškodno pojichaty dodomu v Ukrajinu», – zaznačyv Breskalenko.

Pizniše rosijśký telekanal “Dožď” z posylanniam “na džerelo blyźke do posoĺstva Ukrajiny” povidomyv, ščo Breskalenku vdalosia zustritysia z Duryćkoju.

Vodnočas narodný deputat vid partiji «Narodný front» Ostap Semerak v komentari pidtverdyv, ščo pytannia pro misce perebuvannia Anny Duryćkoji perebuvaje na kontroli ukrajinśkoho konsula v Moskvi. Za slovamy deputata, do nioho zvernulyś rodyči divčyny, jaki stverdžujuť, ščo ne znajuť, de vona zaraz znachodyťsia.

«Vona kaže, ščo jiji vidvezly na jakuś kvartyru. Tam je ochorona. Pokynuty ce prymiščennia jij ne dozvoliajuť», – rozpoviv Ostap Semerak z posylanniam na slova rodyčiv divčyny.

Deputat takož zaznačyv, ščo Hanna periodyčno vychodyť na zv’jazok, ale ne znaje, de jiji utrymujuť. Slidčý komitet Rosiji poky informaciju ne komentuje.

Jak povidomlialosia, v nič na subotu, 28 liutoho, v samomu centri Moskvy, na Velykomu Kam’janomu mostu bilia stin Kremlia bulo vbyto rosijśkoho opozycionera Borysa Niemcova. Nevidomý čotyry razy vystrilyv v polityka. Vid poraneń Niemcov pomer na misci.

Predstavnyk SK Vladimir Markin zajavyv, ščo za faktom vbyvstva porušeno kryminaĺnu spravu za dvoma stattiamy KK RF.

“Kryminaĺnu spravu porušeno holovnym slidčym upravlinniam SKR po Moskvi za stattiamy 105 KK RF “vbyvstvo” i 222 KK RF “nezakonný obih zbroji”, – skazav Markin.

Čytajte takož: Ubyvstvo Niemcova: reakcija i perši versiji slidstva.

Vidpovisty